Katsomusten etätärpit

Lukuaika: 2 min.

#tutkijanmatkassakotona

Katsomukset kuratoi kiinnostavia tärppejä ajatuksia herättäviin uskontoja, uskonnottomuutta sekä katsomuksia yhdistäviin keskusteluaiheisiin. Tärppimme ovat sekä viihteen että tutkimuksen parista suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kuulemme mielellämme myös teidän kotoilutärpeistä! Lähetä vinkkisi osoitteeseen katsomukset@gmail.com.

 

 

 

Keittiössä

 

 

Podcast

microphone-2618102_1920

Kuva: Pixabay

 

 

Tv-ohjelmat

Mitä mietit Ronja Salmi S3 ep09

Mitä mietit, Ronja Salmi? Kuva: Atte Mäläskä.

 

Dokumenttielokuva

  • Aatos ja Amine pohtivat jumaluutta ja elämän tarkoitusta Brysselin Molenbeekin lähiössä. (Yle Areena.)

 

Virtuaalimatkailu

IMG_20200116_181436_Bokeh

Kuva: Laura Kokkonen.

 

 

YouTube

 

Pelit

person-holding-sony-ps4-controller-1174597

Kuvaaja EVG photos palvelusta Pexels.

 

  • Jo vuonna 2012 julkaistu Journey-peli kertoo itäaasialaisen estetiikan avulla buddhalaisesta pyhiinvaellusmatkasta. Peli onnistuu hyvin välittämään ajatuksen siitä, miten elämä on matka, joka päätepisteen saavutettua aloitetaan uudelleen. Syvällinen peli on ihastuttanut monia, eikä vaadi mittavaa pelitaustaa. Pelin saa nyt keväällä maksutta Playstationille. #playathome
  • Jotain mitä odottaa. Pope Simulator-pelissä, joka julkaistaan myöhemmin, pääsee pelaaja astumaan paavin punaisiin kenkiin.

 

Museo

  • Hämeenlinnan kaupunginmuseon Kunnes kuolema erottaa -näyttely. ”Kunnes kuolema erottaa -näyttely kertoo avioliittoon astumisen historiasta. Miten ja mistä ”se oikea” löytyi, ja miten asiassa edettiin alttarille asti? Minkälaisia polttareita vietettiin sata vuotta sitten?

 

Nuoripari-scaled

Kuva: Evelina Stier / Hämeenlinnan kaupunginmuseon kuva-arkisto. Kuvan värikäsittely Virpi Koljonen / Polka Creative

 

 

Luonnossa

  • Taivaannaulan kuvaamia pyhiä paikkoja Suomen luonnossa, joihin voi itse reippailla. ”Taivaannaula on vuonna 2007 perustettu poliittisesti sitoutumaton järjestö ja yhteisö, jonka tavoitteena on pitkäikäisen suomalaisen perinnekulttuurin ja henkisen perinteen säilyttäminen ja elävänä pitäminen, mukaan lukien kansanperinteen tuntemien pyhien luonnonpaikkojen suojeleminen.”

 

Muut tiedetoimijat

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Katsomusten etätärpit

Kommentointi on suljettu.