Argumenta

argumenta_otsikko

Monitieteinen Argumenta-hanke ”Uskontolukutaito moniarvoisessa yhteiskunnassa” pureutuu uskontoihin ja suomalaiseen yhteiskuntaan liittyviin kysymyksiin. Lähdemme liikkeelle seuraavasta väitteestä: Suomessa tarvitaan kasvavassa määrin uskontolukutaitoa, eli tietoa, ymmärrystä ja sensitiivisyyttä erilaisten uskonnollisten ja katsomuksellisten näkemysten ristipaineissa, unohtamatta sitä, että myös ns. uskonnottomuudella ja tapauskovaisuudella on sijansa yhteiskunnassamme. Hankkeessa tarkastellaan tutkimuksen nykytilaa tämän väitteen kannalta ja etsitään väyliä entistä monitieteisempään uskonnontutkimukseen Suomessa.

Hankkeen työryhmään kuuluvat professori Tuula Sakaranaho ja postdoc-tutkija Johanna Konttori Helsingin yliopistosta, professori Martin Ubani Itä-Suomen yliopistosta, yliopistonlehtorit Aini Linjakumpu ja Tapio Nykänen Lapin yliopistosta, yliopistonlehtori Inkeri Rissanen Tampereen yliopistosta, Donner-instituutin johtaja, dosentti Ruth Illman, sekä Siirtolaisuusinstituutin vastaava tutkija, dosentti Marja Tiilikainen.

Hankkeen koordinaattorina toimii väitöskirjatutkija Heidi Rautalahti Helsingin yliopistosta: heidi.rautalahti(at)helsinki.fi

Kaikkia seminaarejamme ja yleisötapahtumiamme voidaan striimata ja tallentaa. Tarkemmat tiedot löydät erikseen kustakin tapahtumasta.

Osa tapahtumien tallenteista on nyt myös YouTubessa kanavalla Katsomukset! Kaikki tallenteet löydät edelleen kunkin tapahtuman alta.

Hanke päättyy vuoden 2021 lopussa.

Hankkeen tapahtumat

Hankkeen julkaisut

ep

Argumenta-hanke ”Uskontolukutaito moniarvoisessa yhteiskunnassa” on Suomen Kulttuurirahaston rahoittama.

HY__LB01_LogoFP_FI_B3____BW.jpgLaY_keskitetty_SRGB_eng_web.pngDI_logo_400x400px.pngsiirtolaisuusinstituutti_blueUEF_eng_pysty_1_black.jpgTRE_LA13_YO_____fi_B3___RGB