Argumenta

argumenta_otsikko

Monitieteinen Argumenta-hanke ”Uskontolukutaito moniarvoisessa yhteiskunnassa” pureutuu uskontoihin ja suomalaiseen yhteiskuntaan liittyviin kysymyksiin. Lähdemme liikkeelle seuraavasta väitteestä: Suomessa tarvitaan kasvavassa määrin uskontolukutaitoa, eli tietoa, ymmärrystä ja sensitiivisyyttä erilaisten uskonnollisten ja katsomuksellisten näkemysten ristipaineissa, unohtamatta sitä, että myös ns. uskonnottomuudella ja tapauskovaisuudella on sijansa yhteiskunnassamme. Hankkeessa tarkastellaan tutkimuksen nykytilaa tämän väitteen kannalta ja etsitään väyliä entistä monitieteisempään uskonnontutkimukseen Suomessa.

Hankkeen työryhmään kuuluvat professori Tuula Sakaranaho ja postdoc-tutkija Johanna Konttori Helsingin yliopistosta, professori Martin Ubani Itä-Suomen yliopistosta, yliopistonlehtorit Aini Linjakumpu ja Tapio Nykänen Lapin yliopistosta, yliopistonlehtori Inkeri Rissanen Tampereen yliopistosta, Donner-instituutin johtaja, dosentti Ruth Illman, sekä Siirtolaisuusinstituutin vastaava tutkija, dosentti Marja Tiilikainen.

Hankkeen koordinaattorina toimii väitöskirjatutkija Laura Kokkonen Helsingin yliopistosta: laura.kokkonen(at)helsinki.fi

Kaikkia seminaarejamme ja yleisötapahtumiamme voidaan striimata ja tallentaa. Tarkemmat tiedot löydät erikseen kustakin tapahtumasta.

Osa tapahtumien tallenteista on nyt myös YouTubessa kanavalla Katsomukset! Kaikki tallenteet löydät edelleen kunkin tapahtuman alta.

Hankkeen tapahtumat

Menneet tapahtumat

Tämän päivän lukutaidot Helsinki, 16.-17.4.2019
Religion in contemporary Society – What do we need to know to manage complexity? Turku, 31.10.-1.11.2019
Multifaceted non-religiosity / Uskonnottomuuden monet muodot Helsinki, 28.-29.11.2019
Researching religion: Mapping the politics of knowledge Rovaniemi, 22.-23.1.2020
Uskonnot(on) koulun arjessa ja juhlassa / (Non)Religion in school Tampere, 19.11.2020

Religion in Diverse Public Space  Zoom, 15-16.4.2021

Tulevat tapahtumat:

Uskonnonopetuksen mallit meillä ja muualla Joensuu, syksy 2021

Hankkeen julkaisut

The Challenges of Religious Literacy : The Case of Finland. 

ep

Argumenta-hanke ”Uskontolukutaito moniarvoisessa yhteiskunnassa” on Suomen Kulttuurirahaston rahoittama.

HY__LB01_LogoFP_FI_B3____BW.jpgLaY_keskitetty_SRGB_eng_web.pngDI_logo_400x400px.pngsiirtolaisuusinstituutti_blueUEF_eng_pysty_1_black.jpgTRE_LA13_YO_____fi_B3___RGB